Lellebelle

2009/2010, 80 minuten, Fictie


De 19-jarige violiste Belle woont in een boerendorp. Iedereen om haar heen lijkt geobsedeerd door seks: haar vriendje, haar zus en vooral haar moeder. Belle is alleen geïnteresseerd in haar vioolspel. Het is haar diepste wens om te studeren aan het conservatorium, maar haar passieloze speltechniek zit haar in de weg.

Regie: Mischa Kamp
Script consultant: Chris Westendorp
Productie: BNN / Pupkin Film


REplace

2009/2010, 50 minuten, Documentaire


REplace is een documentaire over Afrikaanse migranten die naar Europa komen – áls ze het halen. Sven Jense keerde de route om, en reisde als omgekeerde migrant van Amsterdam naar Timboektoe in Mali. Onderweg onmoet hij verschillende migranten, van een moeder met kind in Parijs tot een bouwkundige die Europa nooit gehaald heeft.

Regie: Sven Jense
Script consultant: Chris Westendorp
Productie: Sees Film


Kan door huid heen / Can go through skin

2007/2008, 104 minuten, Fictie


A brutal assault changes Mariekes life. She leaves her familiar city rhythms for the solitude of a dilapidated house in an empty countryside. Her irrational fears on the frozen farm are a constant struggle.
As springs' orchestra begins, her curiosity for new things that cover the cold rots of winter pull her out of the suffocating interior of her mind. Slowly she accepts the help of John, her neighbour, but as the seasons change, so does she.

Director: Esther Rots
Camera: Lennert Hillege
Producer: NPS / Rots filmwerk /NFI
Script-consultant / first assistant: Chris Westendorp


Waar is het paard van Sinterklaas?

2007, 80 minuten, Fictie


Vervolg op de poplaire film Het Paard van Sinterklaas. Winky heeft een jaar voor Amerigo, het paard van Sinterklaas mogen zorgen. Net nu Sinterklaas Amerigo nodig heeft, loopt het paardje weg

Regie: Mischa Kamp
Script consultant: Chris Westendorp
Productie: AVRO / Bos Bros
Premiere NFF 07


Dialoogoefening No.1: De stad / Dialogue exercise No.1: City

2005, 8 minuten, Fiction short


Een vrouw beweegt zich door de stad terwijl duizenden gedachten door haar hoofd spelen.

Regie: Esther Rots
Camera: Lennert Hillege
First assistant: Chris Westendorp
Productie: NPS / Circe films

Premiere: NFF ’05, dresden festival 1ste prijs


Het paard van sinterklaas

2005 , 80 minuten, Fictie


There is only one thing Winky wants: a horse, a real horse to ride. But horses are expensive. Fortunately it is the season of Sinterklaas; Winky just asks Sinterklaas for a horse. Than everything will work out alright. Or will it?

Regie: Mischa Kamp
Regie-assistentie, script-consultant
Productie: AVRO / Bos Bros


One Night Stand: ZWIJNEN

2004 , 80 minuten, Fictie


Vijf pubers, twee jongens en drie meisjes, sluipen op een zwoele zomeravond het zomerkamp uit. Ze stelen een auto en komend joyridend in een bos terecht waar plotseling een wild zwijn in de koplampen verschijnt. Even later ligt het dier kermend voor de auto. Anne, de stoerste en meest onberekenbare van het stel, snijdt de keel van het dier door om het uit zijn lijden te verlossen. Daarna veranderen de onschuldige stoeipartijen en verliefdheden tussen de vijf in jaloezie en onderlinge afrekeningen. De spelletjes worden ernst. Waar eerst niemand de ander durft aan te kijken om niet verliefd te lijken, kijken ze elkaar nu alleen nog maar ziedend in de ogen. De een doet er het zwijgen toe, de ander kan alleen nog maar schreeuwen. Maar wat ze echt tegen elkaar willen zeggen, blijft verzwegen. Zoals ze vanaf dat moment nog wel vaker zullen doen.

Regie: Mischa Kamp
Camera: Lennert Hillege
Regie-assistentie: Chris Westendorp
Productie: VARA / Motel Films 13-10-2004