cv

Chris Westendorp is schrijver en regisseur van documentaires en speelfilms. Na haar studie communicatie wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam ging zij door naar de Nederlandse Film en Televisie Academie. In 2001 studeerde ze af met de documentaire Westwood Loves You. Met deze film won ze de Prins Bernard Cultuurprijs waardoor ze haar volgende project kon starten. Dat werd de documentaire Mohammed over de meest gegeven naam in Nederland. De film schetst een caleidoscopisch beeld van vijftien kinderen, jongeren en mannen met de naam Mohammed in de Haagse Schilderswijk. 

Sindsdien schreef Chris Westendorp twee 40-minuten films, Zoenen of Schoppen en Afdwalen in de serie One Night Stand en maakte ze de documentaires, Ongeletterd, Mijn vaders en Moeders en diverse opdrachtfilms zoals 24/7 voor de Verloskunde Academie, Het Gaat Om Jou voor Baanstede en 10 korte filmclips voor en met Toneelgroep Amsterdam. In 2009 maakte ze ook een videoclip voor de achterhoekse ST Nelles.

Chris Westendorp werkte mee aan diverse projecten waaronder Het Paard van Sinterklaas van Mischa Kamp en Kan Door Huid Heen van Esther Rots. Voor deze projecten dacht ze mee met het script en deed ze de regie-assistentie.
Voor de telefilm Lellebelle deed ze en grondige re-write van het script.
Sinds 2008 geeft Chris Westendorp af en toe les aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, als begeleider van eerste en tweedejaars studenten. Ook zit ze sinds 2008 in de toelatingscommissie voor de regieklas. Daarnaast heeft ze les gegeven bij Studio W.E.S.T., Open Studio en de Universiteit van Amsterdam.


 

contact

Chris Westendorp

Regisseur
post@chriswestendorp.nl


in development

Deesje
Fiction , 90minuten
Naar een boek van Joke van Leeuwen. Deesje moet voor een poosje naar de halftint, inde grote stad. Eigenlijk wil ze niet, maar dat heeft ze niet gezegd. Deesje zegt niet altijd even duidelijk meteen war ze eigenlijk zeggen wil.
Scenario: Inge Hardeman en
Chris Westendorp
Regisseur: Margien Rogaar
Productie: Flinck Film
Last friday

Fiction short, 8minuten

De ene gebeurtenis volgt de andere op. Was het allemaal niet heel anders gegaan als ergens langs deze keten, iemand iets anders had gedaan?

Regie en scenario: Chris Westendorp Camera: Sal Kroonenberg
Productie: Grizzly films - chris westendorp
A day of melody

Fictie, 80minuten

Vijf mensen zwerven door de stad waar een groot muziekfestival op het punt staat te beginnen. Ieder van hen loopt met een geheim rond, pijnlijk storend als een steentje in de schoen. En iedereen wil van zijn geheim af, maar daar is durf voor nodig.

Regie en scenario: Margien Rogaar en Chris Westendorp